Spaid testi

7.6.2023

Hei,

 

SPAID-testiä ryhdyttiin alun perin tallentamaan Kennelliitossa ilman Omakoirasta tilattavaa sähköistä lähetettä. Käytännöt ovat kuitenkin viime vuonna muuttuneet ja sähköinen lähete vaaditaan nykyisin kaikista tallennettavista terveystutkimuksista – myös sellaisista, jotka toimitetaan Kennelliitoon paperilla tai esim. PDF-tiedostoina.

 

Otamme lähetteen käyttöön myös SPAID-testien osalta lähipäivinä ja pyydämme, että tiedotatte asiasta rodunharrastajia. Jatkossa siis koiralle tulee muiden terveystutkimusten tapaan tilata Omakoira-palvelusta tai -mobiiliversiosta lähete SPAID-testiä varten näytteenottoon mennessä. Näytteenottajaa pyydetään kirjaamaan tiedot näytteenotosta myös Omakoiraan laboratoriolle toimitettavan lähetteen lisäksi. Tulokset toimitetaan edelleen entiseen tapaan osoitteella rekisterointi@kennelliitto.fi.

 

Jos tieto lähetevaatimuksesta ei ehdi tavoittaa kaikkia koiranomistajia ennen kuin he tilaavat seuraavan testin tai koiralle on tällä hetkellä jo testi tilattuna, tulemme pyytämään omistajia tilaamaan lähetteen takautuvasti siinä vaiheessa, kun he toimittavat tulokset. Olemme kuitenkin tähänkin saakka saaneet joka tapauksessa kaikki tallennukseen tarvittavat tiedot, joten tästä mahdollisesta tilanteesta ei koidu sen enempää harmia.

 

Ystävällisin terveisin

 

Hanna Kaasalainen

Jalostussihteeri

 

Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry.

Kamreerintie 8, 02770 Espoo

Puhelin: (09) 8873 0213

hanna.kaasalainen@kennelliitto.fi

www.kennelliitto.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠